Quantcast
Viewing latest article 12
Browse Latest Browse All 139

MUHTEŞEM MEZUNİYET TÖRENİ

Image may be NSFW.
Clik here to view.
İSTANBUL TİCARET ODASI VE HARMONY AKADEMİ PIRLANTA VE RENKLİ MÜCEVHER TAŞLAR EĞİTİMİ MEZUNİYETİ
İSTANBUL TİCARET ODASI VE HARMONY AKADEMİ PIRLANTA VE RENKLİ MÜCEVHER TAŞLAR EĞİTİMİ MEZUNİYETİ
Geçtiğimiz ay İstanbul Ticaret Odasında 71 sektör mensubunun katılmış olduğu, başarıyla tamamlanan eğitiminlerin ardından sertifika töreni yapıldı. İTO Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, İTO genel sekreter yardımcısı Selçuk Tayfun Ok, İTO Meclis üyesi Erhan Hoşhanlı ve Mirat Kökler, İTO KOBİ AR-GE şefi Selim Süleyman, İTO KOBİ AR-GE müdürü Ferruh Gündoğan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Kuyumculuk bölümü hocalarından Prof. Emel Geçkinli, İTÜ Maden FakültesiÖğretim Üyesi Prof. Dr. Bektaş Uz, İstanbul Aydın Üniversitesinden Hülya Çoban ve Harmony Değerli Taşlar Yönetim kurulu başkanı Fazıl Özen’in katıldığı tören oldukça keyifli geçti. Harika haliç ve boğaz manzaralı İTO davet salonunda verilen kokteylden sonra sertifikalar katılımcılara verildi.

OSMANLI DÖNEMİNDE ABD’LİLERİN EN BEĞENDİĞİ STAND

İTO Başkanı Dr. Yalçıntaş, törende yaptığı konuşmada,eğitim programının artı değer sağlayacağını ve sektörü bir adım dahaileri taşıyacağını söyledi. Mücevher ve değerli taşlar sektöründe Türkiye’ningeleneksel olarak güçlü olduğunu belirten Dr. Yalçıntaş, “Örneğin 1876′daABD’nin Philadelphia şehrinde düzenlenen ve Osmanlı Devleti’nin de katıldığıdünya sergisinde Amerikalılar’ın en çok beğendiği, üzerine yazılar yazdığı,hanımların saatlerce başında kaldığı standımız, hediyelik eşya, mücevheratve değerli taşlar bölümleriydi. Dönemin Amerikan kataloglarında bizimmücevher işlemelerimiz örnek olarak yer aldı” dedi.
Türkiye’de değerli metallerden yapılmışziynet eşyaları ihracatının son 10 yılda önemli ölçüde arttığına işareteden Dr. Yalçıntaş, kuyumculuk sektörünün ülkemize yaklaşık 3.5 milyardolarlık döviz kazandırdığını dile getirdi.
“Kuyumculuk sektörü her sene yaklaşık400 ton altını ve 200 ton gümüşü işleyerek mücevherata dönüştürme kapasitesinesahip. Ancak bu kapasitenin tamamı kullanılmamaktadır” diyen
Dr. Yalçıntaş, sektörde 50’den fazlabüyük şirket bulunduğunu ve 250 bin kişiye de istihdam sağlandığınıhatırlattı.

5 BİN YILLIK SANATIN MİRASÇILARI
Mücevher sanatının, Anadolu’da 5 binyıllık geçmişi olduğunu vurgulayan İTO Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş,şöyle konuştu: “Sektörün bugünkü oyuncuları, işte onların da mirasçılarıdır.Rakip ülke tasarımcıları müzelerden ve tarih kitaplarından yararlanırken,biz buna zaten sahip bulunuyoruz. Bu nedenle, dünyadaki rakiplerimizdenbir adım öndeyiz. Bu kültürel zenginliği, aldıkları evrensel niteliktekieğitimle birleştiren tasarımcılarımızın piyasadaki yerlerini daha sağlamlaştıracaklarınainanıyorum.”
Dr. Yalçıntaş, bu yıl İTİCÜ’deMücevherat Mühendisliği bölümünün eğitime başladığını da sözlerineekledi.Son olarak İTO’da düzenlenen eğitimin sonucundaki katılımcıların yüksek memnuniyetine dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Bu eğitimin İstanbul’daki üyeler için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Yalçıntaş bunların kaçırılmaması gerektiğinin altını çizdi.
Konuşmaların devamında İTO Değerli Metaller meslek komitesi üyesi Erhan Hoşhanlı bey ve Harmony yönetim kurulu başkanı Fazıl Özen söz alarak İTO’ya ve tüm KOBİ şubesi çalışanlarına teşekkür ettiler. Daha sonra mezunlara Başkan Murat Yalçıntaş ve diğer konuklar tarafından tek tek sertifikaları verildi, toplu hatıra fotoğrafları çekildi.
Törene katılan yeni mezunlar, bir hafta gibi bu kadar kısa sürede almış oldukları eğitimle dahi karşılarına çıkan pek çok firmadaki satış elemanlarınından çok daha fazla şeyler öğrendiklerini belirttiler. Bu kişilerin taşlarla ilgili bilgi konusunda hayret edilecek düzeyde yetersiz olduklarının çok rahat farkedildiği belirten katılımcılar tekrar düzenlenecek pırlanta ve renkli taşlar eğitimlerine de gelmek istediklerini belirttiler.
Eğitimlerini tamalayan katılımcılar da öğrendikleri bilgilerle çevrelerindeki tecrübeli ve profesyonel pek çok kişiyle artık rahat rahat pırlanta ve renkli mücevher taşları konusunda konuşabildiklerini ve müşterilerinin sorularını tam olarak cevaplayabildiklerini belirterek memnuniyetlerini ifade ettiler.
İTO İstanbul’da aslında üyelerinin eğitimlerine oldukça büyük önem vermekte. Bünyesinde farklı sektörlerden yaklaşık 300.000′e varan üye sayısı ile hemen her gün pek çok eğitim ve toplantıyı organize eden İTO üyelerini mesleki konularında bilgi açısından en üst düzeye çıkartmayı hedefliyor.
Teknolojinin gelişmesiyle gerçeğine bire bir benzeyen pek çok sektör mensubunun dahi rahatlıkla yanılabileceği taşlar piyasalarda satılmakta. Özellikle renkli mücevher taşları konusunda durum oldukça kötü. Bilinmeyerek yapılan hem alışlarda, hemde satışlarda ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Yeni tekniklerle üretilen, pırlanta test cihazının dahi pırlanta olarak gösterdiği taklit taşlar karşımıza çıkabilmekte. Renkli taşlarda da içinde damarların ve çeşitli kusurların dahi olduğu taklit taşlar pek çok kuyumcu esnafını hatta taş ticareti ile uğraşan kişileri dahi yanıltmakta.
Aslında en hafifi bir müşterinin karşısında mahçup durumda kalmak gibi olan bu sıkıntılarla karşılaşmamanın en sağlam yolu mutlaka teorik ve pratiği tam olarak içine alan ciddi bir eğitimden geçiyor. Sektöre büyük katkısı olacağı düşünülen bu eğitimlere katılmak isteyenler İTO’dan veya Harmony’den bilgi alabilirler.


Viewing latest article 12
Browse Latest Browse All 139

Trending Articles


Mide ağrısı için


Alessandra Torre - Karanlık Yalanlar


Şekilli süslü hazır floodlar


Flatcast Güneş ve Ay Flood Şekilleri


Gone Are the Days (2018) (ENG) (1080p)


Yildiz yükseltme


yc82


!!!!!!!!!! Amın !!!!!!!!!


Celp At Nalı (Sahih Tılsım)


SCCM 2012 Client Installation issue